Pluimveevoeding wordt steeds vaker duurzaam geproduceerd. Dit is goed voor het milieu, maar geeft deze voeding dezelfde resultaten als ‘regulier’ geproduceerde varianten? Een student aan de Saxion Hogeschool in Deventer zoekt naar het antwoord op deze vraag. Hiervoor vraagt hij pluimveehouders een korte enquête in te vullen.
In dit onderzoek ligt de focus op het verkrijgen van inzicht in duurzame pluimveevoeding in de praktijk. Wat doet deze voeding voor de productiviteit, gezondheid en het welzijn van pluimvee? En worden de milieuvoorschriften hiermee gehaald?
De enquête bestaat uit 24 vragen en duurt ongeveer drie minuten om in te vullen. De antwoorden zullen anoniem worden verwerkt en hiervoor worden geen persoonlijke gegevens gebruikt.
De resultaten van dit onderzoek zullen bijdragen aan een beter begrip van de voordelen en uitdagingen van duurzame voerproductie in de pluimveesector.
Onderzoek voor masterscriptie
Het onderzoek heeft de titel ‘Impacts of Sustainable Development of Animal Feed Production on the Poultry Industry in the East of the Netherlands’. Het wordt uitgevoerd door Mousa Esmaeili, MBA-student (Master of Business Administration) aan de Saxion Hogeschool in Deventer, voor zijn masterscriptie.
Tekst: Kim Sjoers