Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) schrapt donderdag 29 maart 2018 de maatregelen tegen een aantal pluimveeslachterijen om hun Hazard Analyses and Critical Control Points (HACCP) – proceduren aan te passen. Deze procedures hebben als doel om de voedselveiligheid te vergroten.
Deze maatregelen werden genomen nadat de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) bij controles in de slachterijen verontreinigingen op verschillende karkassen aantrof. Het CBb vindt deze verontreinigingen onvoldoende om een conclusie te trekken dat de HACCP- procedures niet op orde zouden zijn. Daarbij is het van belang dat de HACCP- procedures van appellanten niet zijn beoordeeld tijdens de controles of voor dat de maatregelen genomen zijn.
De gedane uitspraken zijn definitief. De eindrechter in deze zaken is het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb). Bij een mogelijk verschil tussen dit persbericht en de volledige uitspraken worden de laatstgenoemden degenen die de doorslag gaan geven.
Bron: Rechtspraak