Senegal is voor Nederland al jaren een belangrijke agroland. We exporteren uien en aardappelen en importeren mango, groenten en pluimvee. Het land is interessant voor bedrijven en kennisinstellingen die actief zijn in de duurzame productie, toelevering, verwerking en handel.
De Senegalese pluimvee productie is dan ook een van de meest ontwikkelde in West-Afrika. Industriële geïntegreerde producenten, plaatselijke broederijen en een goede voederconversie zijn reeds bereikt. Het land is elk jaar de grootste importeur van Braziliaanse broedeieren.
Productiefaciliteit broedeieren
Er ligt een kans voor Nederlandse leveranciers zich op deze interessante markt te vestigen, door bijvoorbeeld een lokale productiefaciliteit van broedeieren op te zetten.
Leveranciers apparatuur
Daarnaast lijken er kansen te liggen voor Nederlandse leveranciers van slacht-, koelopslag- en verwerkingsapparatuur die zich met hun aanbod richten op verticaal geïntegreerde en opkomende producenten.
Dit zijn de belangrijkste conclusies uit een recent gepubliceerde marktstudie en business case ‘Breeder- Hatchery that Retails Day Old Chicks’. Hierin is ook de bedrijfseconomische haalbaarheid van een investering in Senegal duidelijk in beeld gebracht.
Marktstudies agro segmenten
De in totaal zeven marktstudies en vijf business cases met betrekking tot verschillende agro segmenten, staan dan ook centraal in een digitale agro handels- en investeringsmissie van 14-17 april 2021. De missie richt zich op bedrijven en kennisinstellingen die actief zijn in de duurzame productie, toelevering, verwerking en handel.
Importeurs, exporteurs en potentiële investeerders krijgen drie dagen met workshops, verdiepingssessies, ronde tafels en matchmaking. Voor dit laatste kan men gebruikmaken van de diensten van ervaren matchmakers in Senegal en Nederland die individueel hulp bieden, bij het leggen van duurzame contacten met Senegalese business partners.
Hiervoor is dan ook een speciaal digitaal platform ingericht. Aanmelden kan via deze link.
De marktstudie ‘Senegal Agricultural Value Chain Study’ is uitgevoerd in opdracht van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).
Bron: PSPS Business Abroad