Hoe ziet ons menu eruit in de toekomst? Oftewel wat eten we morgen? Die vraag probeert de provincie Flevoland te beantwoorden in een nieuwe podcastserie met als titel “Wat Eten We Morgen?”. Chefkok Sharon de Miranda gaat op zoek naar de Flevolandse ingrediënten voor een menu, met lekkere gezonde gerechten, die goed zijn voor mens én planeet. Zonder opgeheven vingertje, maar met humor en vooral smaak laat Sharon zien, of eigenlijk horen hoe lekker duurzaam kan zijn.
De podcast is nu te beluisteren op alle grote platformen.
Menu voor de toekomst
Chefkok Sharon de Miranda: “Wetenschappers hebben een menu bedacht waarmee in 2050 10 miljard mensen voldoende en gezond kunnen eten zonder dat we onze planeet uitputten. Dat kan met veel groente, fruit, noten en granen. En met nog steeds vlees en vis. Het mooie is dat al die ingrediënten voor het menu voor de toekomst nu al in Flevoland te vinden zijn. En dat is goed; meer lokaal voedsel eten. Want hoe minder ver ons voedsel hoeft te reizen, hoe beter het is. Daarom ga ik, samen met mijn medepresentator Bart Harleman, bij een aantal enthousiaste ondernemers langs om hun producten te zien, ruiken, maar vooral te proeven.”
“In iedere aflevering maak ik ook een simpel gerecht klaar, dat de luisteraars ook makkelijk zelf klaar kunnen maken. Als je wat vaker in je eigen achtertuin kijkt, zul je zien dat er in Flevoland heel mooie en vooral lekkere dingen gemaakt worden!”
Kikkererwten, knoflook, paksoi, kruiden, vlees en vis uit Flevoland
De podcastserie bestaat uit zes afleveringen, waarvan de eerste sinds dinsdag 23 januari te beluisteren is. Onderwerpen die in de afleveringen voorbij komen, zijn kikkererwten, knoflook, paksoi, kruiden, vlees en vis.
Bron: Provincie Flevoland