Consumenten binnen de Europese Unie zijn relatief veel geld kwijt aan vlees in Nederland. Dat blijkt uit een onderzoek van Eurostat. In 2019 was de prijsindex voor vlees in Nederland 127.
In Oostenrijk en Luxemburg zijn consumenten over het algemeen het duurst uit: het prijsindexcijfer is daar respectievelijk 145 en 141. De top 5 duurste landen worden gevolgd door Frankrijk (131), Nederland en België (125).
Goedkoopste vlees in de EU
Voor een goedkoop stukje vlees kun je het best in Polen en Roemenië terecht: de prijsindex staat in deze landen op 63. Ook in Bulgarije (66) en Litouwen (71) betalen consumenten relatief weinig voor een stukje vlees.
De prijsindexcijfers worden vergeleken met een gemiddelde van 100. Eurostat heeft de categorieën rund- en kalfsvlees, varkensvlees, lamsvlees, schapenvlees en geitenvlees, gevogelte, ander vlees en eetbaar slachtafval, delicatessen en andere vleesbereidingen meegenomen in de statistieken.